Täktomin merenlahdet Hanko

Kobben, Helmikuu 2014

 

Nyt viimein tuoretta tarinaa.

Kun olemme päättäneet aloittaa yhdessä oikein tosissamme harrastamaan kävelyä ym. retkeilyä, niin tästä se nyt lähti. Eräs helmikuun sunnuntai suuntasimme kohti Hankoa autolla ja lopulta löysimme p-paikan ja info taulun Täktomin alueesta. Kamera matkaan ja kävelemään kohti Kobbenin saarta. Lunta näyttää paikoin olevan yllättävän paljon.

IMG_3434-normal.jpg

Täällä ei ole ruuhkaa, saimme aivan kaksin liikkua eli ajankohta tänne lähdölle oli parhain mahdollinen. Opasteita ei näkynyt sitten minkäänlaista sen p-paikan jälkeen jonne auton jätimme, mutta info taulusta arvioituna matkaa on noin 1½ km suuntaansa.

IMG_3436-normal.jpg

Tie on paikka paikoin hieman kosteahko, mutta helposti pahimmat paikat saa kierrettyä. Sain ainakin kengät puhtaaksi kun koirien aamulenkillä oli tullut astuttua jonkun koiran läjään. Ja koirathan ei ole meillä mukana täällä lintujen suojelualueella.

IMG_3438-normal.jpg

Arvelemme, että olemme kuitenkin olleet oikealla tiellä ja tuon kallion täytyy olla se näköala paikka. Jos olisi lintujen bongailu aika niin tällä kelillä ei lintuja kovin kaukaa bongailla. Mutta me ei varsinaisesti bongailijoita ollakaan, katellaan kyllä lintuja, jos niitä sattuu näkymään.

IMG_3442-normal.jpg

Pikkuisen ja ehkä enemmänkin taitaa kosteutta ilmassa olla, mutta kyllähän täältä kalliolta ympäristöön vähän näkee.

Mukavan lämpöinen keli ja kaikinpuolin muutenkin mukava ulkoilu keli.

IMG_3444-normal.jpg

Vaikka kallion on sula eikä jäätkään ole, niin kallio on kavalan liukas. Mutta melkein kaatumatta selvittiin kalliolla kävelystä.

IMG_3447-normal.jpg.

Tuolla jossain on lintujen pesimä alue eli siellä ei saa liikkua huhtikuusta heinäkuuhun. Tältä kalliolta saa kuitenkin kiikaroida lintujen puuhia läpivuoden.

IMG_3448-normal.jpg

Luonto näyttää keväiseltä. Ei uskoisi, että on helmikuun puoliväli. 

IMG_3449-normal.jpg

Vuodenajasta huolimatta meren äärellä on kaunista ja rauhoittavaa olla.

IMG_3452-normal.jpg

Muutama kilometri ja lähes tunnin saimme aikaa kulutettua.

IMG_3454-normal.jpg

Ajelimme itse Täktom - kylän läpi, se vaan on  pieni paikka, ettei tullut kuvia otettua. Sievä pieni paikka jossa jokunen maatila ja talo.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/karttalinkki/karttalinkki.html?e=280694&n=6639185&scale=8000&width=600&height=600&tool=siirra&lang=fi