Ja hups nyt siirryttiin lähes kahden vuoden takaisiin tunnelmiin. Ihan vaan suuresta kaipuusta jonnekkin keskelle ei mitään ja kuitenkin lähemmäksi kaikkea. 

Vanhetessa on alkanut kaipamaan yhä enemmän kauemmaksi kaikesta. Koko ikänsä pääkaupungissa ja sen  tuntumassa asunneena en lähtisi enää sinne takaisin, vaikka, jos omaa rauhaa haluaa niin siellä saa olla ihan omissa olissa. Nyt viime vuodet täällä pikku kaupungissa elellessä syvenee kaipuu jonnekkin vieläkin kauemmaksi eli enpä pistäisi pahaksi muutta esim. alla oleviin maisemiin.

Jossain kaukana kaikesta asutuksesta (Pohjanmaalla) löytyy mökki, jolla voisimme useamminkin vierailla, vaan eipä ole tullut käytyä. Kävely matkaa mökille on ehkä 2km, sen lähemmäksi kun autolla ei pääse. Ensin kuljetaan metsäpolkua pitkin jonkin matkaa tai taitaa se olla peräti metsätie. Metsän päätyttyä alkaa suo osuus, jossa koirat voivat harrastaa suo-uintia (kuva alla).

IMG_3905-normal.jpg

Ja aivan käsittämätön jääkaudella muodostunut kivikko, halkoo yllättäen metsän halki. Tämä on ylitettävä, sillä mökki jonne olemme matkalla, on tuon kivikon toisella puolen. Mutta tietenkin mökille on tehty tie.

IMG_3907-normal.jpg

Mökki sijaitsee korkealla kalliolla, josta terassilta voi maisemia katsella (kuva alla). Täytyy joskus oikein ottaa asiakseen mennä tänne mökkeilemään pidemmäksikin aikaa. Kyllähän täällä mukavuuksia löytyy kuten sauna.

IMG_3911-normal.jpg