Toukokuu 2014

 

Nyt on vierähtänyt luvattoman pitkä aika viime reissusta ja kirjoituksesta, mutta eipä missään olla käytykkään. Tulevan kesän aikana on reissuja tiedossa.

IMG_4519B-normal.jpg

Vuokrattiin mökki vuodeksi, lähes keskeltä luononsuojelualuetta eli siihen on aikaa mennnyt. Mökki ei ole kummonen mutta mitään ihmeitä emme haluakkaan, vain paikan joka on poissa kaikesta. Mökki on keskellä upeita maisemia, metsässä puron varrella. Ei sähköä, vesi tulee saunaan pumppaamalla ja lämmitetään padassa. Hella löytyy sisältä ja grilli paikka ulkoa. Paikka on ollut kauan käyttämättömänä eli piha-alueella siivoamista löytyy.

IMG_4532-normal.jpg

Kun ensimmäisen kerran oltiin mökillä oli ajatuksena siivota ja tutustua paikkaan. Kaikki ei mennytkään suunnitelmien mukaan, kun toinen koiristamme kävi lähellä kuolemaa. Toinen koira seuraa yleensä mukana ja toinen on enempi omilla reissuillaan. Tämä "reissu"koira oli ollut jonkun aikaa hukassa ja kun huudeltuani tuli esiin koira nilkutti, puolet päästä turvoksissa ja kuola valui suupielestä. Olipa melkoinen järkytys, mutta kun toivuin näkemästäni ymmärsin, että jokin oli koiraa puraissut.

Sitten selvisi mitä kaikkea oli pieleen mennyt. Soitin puolisolle, joka oli töissä ja selvisi ettei hän pääse moneen tuntiin paikalle ja olimme yhdellä autolla liikkeellä eli minä ja koirat ilman autoa kaukana mökillä, keskellä metsää. Tällä kertaa ei meillä tietenkään ollut kyypakkaustakaan mukana, soitin vuokra emännälle joka toi meille kyypakkauksen. Niin, miten antaa koiralle tabletti jonka naama on kipeä ja turvoksissa eli kun koiraan koski se huusi ja tietenkin yritti purra kun naamaan sattui, lopulta yhden tabletin sain annettua. Koira näyttikin jonkin ajan päästä paremmalta, kunnes alkoi heikkenemään. Lopulta vain makasi saunan lattialla. Olin varma, että koira kuolee ennenkuin puolisoni ehtii paikalle viimeinen tunti oli järkyttävä, kävin vähän väliä huutelemassa koiralle tarkistaen onko se vielä hengissä ja koiran silmät vähän aukeni. Tietenkin tiesin, että koira on väsynyt ja tuskissaan eikä koira ollut edes juonut mitään koko onnettomuuden jälkeen. 

IMG_4527-normal.jpg

Lopulta puolisoni tuli ja sitten alkoi lauantai iltana päivystävän eläinlääkärin etsintä, siis virheellistä tietoa saimme monesta numerosta eli kävimme eläinlääkärien ovien takana jossa ei ollutkaan päivystystä. Eläinlääkärit ovat kyllä päteviä, mutta järjestelmä ei oikein toimi. Pääsimme lopulta lääkäriin ja koira sai monta pistosta. Muutaman päivän oli vielä heikossa kunnossa, mutta nyt jo entisellään.

Tästä surullisesta tapahtumasta huolimatta odotan pääsyä mökille. Meiltä ei ole kun noin tunnin ajomatka sinne ja se oli ajatuksin, että sielä voisi vaikka illalla kävästä. En ole koksaan viihtynyt mökeillä, mutta nyt kyllä viehättää ajatus tällä mökillä olosta. Erossa kaikesta kiireestä, todella keskellä metsää ilman mukavuuksia.

IMG_4543-normal.jpg