Syötteellä on suunniteltu ja merkattu karttoihin/esitteisiin hienosti pyöräilyreittejä. Meillä olikin tällä reissulla pyörät matkassa, emme omista mitään maastopyöriä, joten pyöräilimme reittejä jotka soveltuivat kaikille pyörille. Jarrut on hyvä olla kunnossa tuolla suunnalla pyöräillessa, eikä vaihteistakaan haittaa ole. Eli tämä reitti oli merkattu ihan pyöräilyreitti 1, jonka yksi ilta polkasimme.

IMG_5894-normal.jpg

 Matkaa kertyi kaikkiaan noin 22 km, ja koska yöpymispikkamme oli matkanvarrella, emme lähteneet luontokeskukselta niinkuin suositus näyttäisi olevan.  Alku matka meni isopien asvaltti teiden pientareita polkien.

IMG_5898-normal.jpg

Loppupuoli matkasta taittui hyvä kuntoista hiekkatietä pitkin. Nousuja ja laskuja oli huimasti tiellä kuin tiellä, tälläiseen ei etelän ihminen ole oikein tottunut, eipä myöskään näin upeisiin maisemiin.

IMG_5904-normal.jpg

Oltiin sitten melko korkealla ja tuolla alhaalla, josta ei saanut kuvaa kunnolla taisi solista Pärjänjoki.

IMG_5912-normal.jpg

Toden totta niitä mahtavia nousuja ja laskuja oli. Tämä reitti oli todella hyvä kuntoisilla teillä ja Iso-Syötteen kupeessa meni oikein pyörätie eli kaikin puolin helppo reitti, kuten esitteessä luvattiinkin.

Alla on kuva Iso-Syötteen takarinteestä joka varmaan talvi liikkujille esittäytyy hyvinkin erinäköisenä.

IMG_5918-normal.jpg