Nyt on todella pitkittynyttä ongelmaa kuvien siirron kanssa tänne (tavattoman hidas netti yhteys). Joten kun ei kuvia tarjoan mielikuvia pienen tarinan muodossa, joka ei täysin tuulesta temmattu.

 

Eksyksissä

Tarina kahden koiran päivästä

 

Rassu ja Tassu kaksi sekarotuista koira poikaa mökkeilevät isännän ja emännän kanssa poutaisena syys viikonloppuna. Ressu on palveluskoirien sekoitus ja omistajien mielestä tavattoman viisas viisi vuotias koira. Tassu taasen on perinteisempi koira, joka on jo kymmenen vuotta arka ja räksyttävä, näin sanovat omistajat.

Iltapäivällä emäntä tekee lähtöä metsään ottaen ämpärin mukaan ja huutelee pojat mukaan metsään kävelemään. Muutoin eivät pojat juuri mökin pihasta lähdekkään metsään seikailemaan, mutta jos omistajat sinne lähtevät tietää se pidempää metsässä olekelu aikaa. Ai että metsässä onkin mukava kirmata, Rassu varsinkin ottaa tilanteesta kaiken irti, juoksee korvat humisten ensin yhteen suuntaan ja äkkikäännös vauhdissa ja taas toiseen suuntaan "voi tätä vapauden huumaa ja mielettömiä metsän hajuja" sille ei voi mitään, että Rassu innostuu niin mielettömästi ja iloitsee metsässä juoksentelusta, Tämä se on oikeaa koiran elämää, mietiskelee Rassu kirmatessaan.

Nyt emäntä käveleekin ihan uusia reittejä tänne päin ei olla emännän kanssa ennen tultukkaan. Mäki alas, puron yli, metsäistä mäkeä ylös ja kallon ohi. Rassulle täällä on tuttua, joskus on tullut tehtyä yksikseen pikaisia pyrähdyksiä, mutta emäntä ei tästä tiedä. Sitten emäntä kääntyy takaisin päin, höpöttää jotain väärästä suunnasta, mutta osaahan tuo näköjään kulkea samoja jälkiä takaisin päin ja Tassu pysyttelee emännän läheisyydessä koko ajan. Tassu ei olekkaan täällä päin ennen liikkunut, kun sen verran arka ja pelokas, ettei uskalla yksikseen lähteä metsään.

Kun mökkiä kohti mennään päättää Rassu piipahtaa mökillä katsomassa, että isäntä on paikalla ja löytyyhän isäntä sieltä mökin pihalta touhuamasta. Sitten ei muuta kuin takaisin Tassun ja emännän seuraan, minnekköhän ne menvät kun eivät mökille päin tule, ihmettelee Rassu. Rassu löytää helposti emännän ja Tassun, siellä ne kulkevat puron varrella mökistä pois päin. Emäntä höpötelee nyt mökistä, mutta miksi se kulkee pois päin, jos mökile pitää mennä ja Tassu kulkee vain emännän matkassa. Rassu päättääkin kipaista sitten uudemman kerran mökille onhan isäntä siellä.

Tassu jolkuttelee puron pohjalla ja juo vettä,mitä se emäntä mahtaa höpöttää, mennään tänne ja nyt se meneekin toiseen suuntaan no Tassu kulkee emännän mukana sinne tänne. Tassusta alkaa tuntumaan ettei emäntä oikein osaa päättää minne pitää kulkea. Emäntä kääntyilee sinne tänne ja höpöttää, mitäköhän se tahtoo, huutaa välillä Rassua ja isäntää. Tassun mielestä tämä on todella omituinen kävely metsässä.

Rassu on pihalla isäntää katsomassa ja kuulee kun emäntä huutelee. Parasta mennä katsomaan mitä se emäntä Rassusta tuolla metsässä haluaa. Rassu juoksee emännän ja Tassun luokse. Emäntä tuntuu todella iloiselta kun Rassu saapuu. Nyt emäntä sanoo Rassulle, että mennään kotiin, mökille. No juu sieltähän Rassu juuri tuli miksei emäntä tullut mökille. Jospa nyt pitää kulkea mökille emännän kanssa miettii Rassu, kun emäntä vaikuttaa hermostuneelta, on se varmaan saatettava mökille. No mennään sitten ja Rassu odottaa, että emäntä tulee mukana. Sitten emäntä alkaa kävellä ojan vartta aivan väärään suuntaan, nyt Rassu ei voi ymmärtää, miksi mennä pois päin mökiltä, jos haluaa mennä mökille. Emännän pitäisi kanssa hypätä ojan yli ja tulla sitten mökille päin ja tuonne aivan väärään suuntaan se vain kävelee. Rassu käy maate ojan toisella puolen ja huomasihan emäntä viimein. Emäntä kysyy Rassulta,että mitä nyt, miksi ei mennä ja sanoo taas, että mennään mökille , ja ymmärtäähän tuo emäntä viimein hypätä ojan yli nyt on Rassu taas valmiina jatkamaan matkaa mökille.

Nyt Rassun pitää varmistella, kaiken aikaa, että emäntä ymmärtää nyt tulla mukana. Emäntä huutelee Rassua, Tassua ja isäntää. Muuten Tassu ei ole ollut vähään aikaa mukana, mutta Tassu on "pomo" varmaan tietää mitä tekee. Nyt Rassu pitää varmistaa että huuteleva hermostunut emäntä tulee mukana mökille. Lopulta ollaan niin lähellä mökkiä, että isäntä vastailee emännän huutoihin. Mökin pihalla emäntä ja isäntä puhuvat ja Rassua kiitellään. Rassu vain ei ymmärrä miksi emäntä meni minne sattuu vaikka mökki on täällä, olisihan emäntäkin voinut tulla samoja hajujälkiä mökille. Sitten alkavat emäntä ja isäntä huutelemaan Tassua. 

Tassu on kulkenut emmännän kanssa, eikä voi ymmärtää miksi emäntä pyörii sinne tänne, puhuu aivan käsittämättömiä Tassulle. Rassu juoksee paikalle ja kulkee emäntää johdattaen. Tassu kulkee jonkin aikaa mukana, mutta oikeastaan täällä metsässä uusilla nurkilla on mielen kiintoista, ojan ja puron pohjia on mielen kiintoista kulkea ja voi juoda raikasta vettä niistä. Menköön Rassu ja emäntä menojaan Tassu haluaa nähdä nyt jotain uutta. Täällä on hajuja jäniksiä ainakin mennyt ja jotain isompia ja pienempiä, voi että maailmassa voi olla Tassun mielen valloittavia hajua monta.

Tassu juoksentelee ja haistelee kaikkea uutta ja ihmeellistä, joku taitaa välillä Tassua huudella, mutta Tassu ei välitä. Tassu huomaa, että on jäänyt paljon kokematta ja seikkailematta, ainakin tämän retken Tassu katsoo loppuun. No nyt loppui metsä ja on teitä, Tassu onkin aina viihtynyt paremin teillä kun metsässä jossa joutuu rämpimään ties missä. Onpa todella mukavaa kun on hyvä tie missä hölkytellä ja tuolla näkyy talokin, piipahdan siellä, no en kuitenkaan jokin ihminen siellä oli en mene sinne enään. No toinen talo siellä on ihmisä myös ja koira menempä räkyttämään sinne. Naisia jotka antavat herkkuja, tämähän onkin ihan hyvä paikka, ruokaa tulee ei siis haittaa vaikka laittavat naruun kiinni.

Rassu on mökillä emmännän ja isännän kanssa ja nyt ne huutelevat vänhän väliä Tassua. Sitten ne lähtevät yhdessä metsään pyytäen Rassun mukaan ja puhuvat jotain Tassusta.  No mennään metsään, metsässä juokseminen kun on aina mukavaa. Todella vähän ja ja lähellä mökkiä nyt käveltiin ja Tassua huutelevat. Mökin pihalla jatkuu yhä tuo Tassun huutelu. Isäntä laittaa auton käyntiin, Rassu kyllä lähtee mukaan, jos autolla mennään, mutta kun ei mennäkään minnekkään Tassusta puhuvat yhä. Ja emäntä näpyttelee sillä pienellä soivalla laitteella ja puhuu "netistä" juu nuo on asioita joista Rassu ei ymmärrä mitään, mutta kotona joskus "teeveetä" kyllä katselee. Tulee ilta ja pimeää Rassu joutuu olemaan yksin ulkona, kun isäntä ja emäntä on siellä kuumassa huoneessa, jonnekka ei kuulemma saa Rassu tulla. Mutta kun emäntä lähtee mökkiin kuuman huoneen jälkeen pääsee Rassukin sisälle. Emäntä puhuu Tassusta yhä ja isäntäkin kun tulee mökkiin. Rassua väsyttää, vähän on kyllä hassua nukkua mökillä kun Tassu ei ole tullut mökkiin. Tassusta puhuvat ja sitten puhuu siitä "netistä" ja puhuu siihen pieneen laitteeseen. Isäntä ja emänätä lähtevät ulos. Voi ei ,on pimeää ja nukkumaan meno aika Rassu ei halua jäädä yksin mökkiin, "hei kuulkaa Rassu ei halua jäädä yksin, Rassu tulisi mukaan auton kyytiin" . Isänätä ja emäntä jättivät Rassun yksin mökkiin vaikka Rassu kuinka huusi perään, Rassu ei saa ovea auki ja ikkunastakaan ei mitään näy, kun ulkona on pimeää.

Tassu joutuu olemaan vain ulkona vaikka alkaa olla viileää, se vieras koira haukkuu talossa sisällä. Kolme kilttiä naista on kyllä Tassun seurassa. Nyt taitaa tulla auto, valot näkyy, muuten on aivan pimeää ulkona, talossa olisi kyllä valot ja lämmintä. Voi ihme isänätä ja emäntä tulivat autolla, no nyt on selvitettävä asiaa. Ihmiset yrittävät puhua , mutta Tassulla on kova ääni ja heti on rennonmpi  olo kun omat ihmiset tuli . Ihmiset omat ja vieraat puhuvat aikansa, lopulta autoon siis ja emäntä antaa muutaman namin. Ja ajetaan joku matka ja ollaan omalla mökillä,  Rassu kuuluu moikkailevan mökissä.

Olihan erikoinen mökki päivä. Paljon uutta ja ihmeellistä, mieletön metsä retki. Lopulta Rassu, Tassu, emäntä ja isäntä pikku mökissä ja nukkumassa, kyllä nyt uni maittaakin.